понеделник, 2 април 2018 г.

Миди с чеснов сметанов сос

.


Продукти:

1.5 кг черни миди
1 с.л. краве масло
1 шалот
1 стрък селъри
1 морков
½ червена чушка
100 мл бяло вино
200 мл прясна сметана
Сол и черен пипер
2 скилидки чесън




Начин на приготвяне:

За да приготвим тази малка мечта, трябва първо да нарежем всички изброени зеленчуци точно толкова ситно, колкото ни позволяват очилата.

За соса запържваме леко в сгорещеното масло първо шалота. Прибавяме останалите зеленчуци, разбъркваме малко и гасим с виното. Изчакваме малко да се редуцира и разбъркваме със сметаната.  Сега остава само да се овкуси със сол и пипер и да се добави чесъна.

Сваряваме мидите без вода, без сол и без всякакви измислени скъпоценни добавки.  Изсипваме течността от варенето, колкото и да ни е жал, и поливаме мидите с горещото сосче.




Наздраве с останалото бяло винце и да ви е сладко!

2 коментара: